Bruttó:2.341.321 Ft
Nettó:1.843.560 Ft

Hozzáadás árajánlathoz

A NIMBUS Compact 50 S NET

Az Ariston NIMBUS Compact 50 S Net egy nagy hatékonyságú levegő víz hőszivattyú beépített 180 literes használati melegvíz tartállyal a helytakarékosság érdekében. Ekkora teljesítményben még nincs szükség 3 fázisú betápra, így hálózat bővítés nélkül is alkalmazható. A nevéből adódóan godnolhatnánk, hogy ez egy 5 kW-os hőszivattyú, pedig nem. Országunk éves közép hőmérséklete +7 Celsius. A gyártók erre a hőmérsékletre, és felületfűtéskor használt 35 Celsius fokos előremenő vízhőmérsékletre adják meg a teljesítményt, ami ennél a modellnél 7.1kW-ot jelent.

Hatékonyság

Az inverteres technológiának köszönhetően az Ariston hőszivattyúk nevetségesen keveset fogyasztanak. Az inverteres vezérlés folyamatosan követi a teljesítmény igényt, és ahhoz mérten állítja be a kompresszor frekvenciáját, hogy soha ne dolgozzon többet a készülék annál, mint amire a szükség van. Közben figyelembe veszi a kinti időjárást, A bent beállított hőmérsékletet, és a beállított karakterisztikát.

Kimagasló COP érték

A COP érték az egyik legfontosabb szám ha a hatékonyság a cél. Megmutatja nekünk, hogy 1kW elektromos áramból hány kW fűtő energiát állít elő a hőszivattyúnk. A nem hőszivattyús technológiával működő elektromos rendszerek COP értéke kivétel nélkül 1. Lehet az akármilyen okos fűtő fólia, elektromos kazán, elektromos padlófűtés, infra panel vagy takarékosnak mondott fűtőpanel. A fizikát egyik sem tudja meghazudtolni. Ugyanannyi energiát kapunk, mint amennyit befektetünk, és ez a villanyszámlán is jelentkezik sajnos.

Wifi

A készülék kapcsolódik a wifin keresztül az internetre. Ez nem annyiban merül ki, amit a felhasználó ebből tapasztal, hogy elér pár alap funkciót, és a hőmérsékletet tudja változtatni. Ennél sokkal többet nyújt az Ariston. Telepítéskor minden készüléket hozzáadunk egy saját profilhoz, amit a későbbiekben bármikor elérünk. Hozzáférünk mi, akik a telepítést végzik, és hozzáfér az Ariston.

Miért jó a távoli elérés?

Bármilyen probléma adódna a készülékkel, egy hibabejelentést követően azonnal diagnosztizálni tudjuk a rendszert, és ha a hiba a távolból helyreállítható, kiszállás és várakozás, és persze költség nélkül azonnal megoldjuk. Ha alkatrészre van szükség, a diagnosztika alapján akár már azonnal az alkatrésszel együtt érkezünk a helyszínre, amit a legtöbb esetben magyarországi raktárkészletről el lehet érni.

Kompakt kivitel

A beépített használati melegvíz tárolós megoldás egyre elterjedtebb az égbe szökött négyzetméter árak világában. Egy fali kivitel jóval nagyobb helyet igényel a különálló tartály miatt. A tartályt be is kell valahol kötni, ahhoz hozzá kell férni, hogy szerelhető legyen, így egy kisebb családnak mindenképpen okosabb megoldás egy kompakt kivitel. A 180 literes tartály 3-4 fős családig elegendő tud lenni. 4fő fölött meg kell barátkozni egy fali változattal, és azt kombinálni egy különálló tartállyal, amivel 300 liter melegvíz érhető el.

Tartozékok

A készülék ára tartalmazza az osztott hőszivattyú kül és beltéri egységét, a beltéri egységben található beépített 180 literes hmv tárolót, a szobatermosztátként alkalmazható magyarnyelvű kezelő felületet, és a külső hőmérséklet érzékelőt is

Költségek

A legegyszerűbben úgy tudhatja meg a beruházás költségét, ha kitölti árajánlat készítő űrlapunkat (katt ide) és várakozás nélkül azonnal megküldjük ajánlatunkat egy komplett rendszerre, hogy ne legyenek nem várt költségek.

Technikai adatok

ENERGIACÍMKE35°C-on: A++ (ErP)
55°C-on: A++ (ErP)
HMV: „A” energiaosztály
FŰTÉSI HATÁSFOK (+7°C)35°C előremenő vízhőfoknál:
COP 5.02 W/W
Fűtési teljesítmény 4.4 kW
FŰTÉSI HATÁSFOK (+2°C)
FŰTÉSI HATÁSFOK (-7°C)35°C előremenő vízhőfoknál:
COP 3.06 W/W
Fűtési teljesítmény 5 kW
HŰTÉSI HATÁSFOK (35°C)7/12°C előremenő vízhőfoknál:
EER 3.16 W/W
Hűtési teljesítmény 5.05 kW
ÁRAMHÁLÓZAT230 V, 1 fázis, 50 Hz
ELEKTROMOS FŰTŐBETÉTBeépített elektromos kiegészítő fűtés
FŰTŐBETÉT TELJESÍTMÉNYE4 kW
FŰTŐVÍZ TÉRFOGATÁRAM800 liter/óra
VÍZMENNYISÉG180 liter
ELŐREMENŐ VÍZ MAXIMÁLIS HŐMÉRSÉKLETE60°C
SZIVATTYÚ„A” energiaosztály
HŰTŐKÖZEGR410a ― 2.3 kg, TCO₂ egyenérték: 4.8 t
CSŐMÉRETEKFolyadék: 9.52 mm (3/8 “)
Gáz: 15.88 mm (5/8 “)
CSÖVEZÉSI TULAJDONSÁGOKCsőhossz: 5 ~ 30 m
20 m felett méterenként +40 g gáz szükséges
Maximális szintkülönbség: 10 m
BELTÉRI HANGNYOMÁSSZINT39 dB(A)
KÜLTÉRI HANGNYOMÁSSZINT58 dB(A)
ÜZEMELÉSI TARTOMÁNY -20 °C és +35 °C között működik.
MÉRETEK (SZÉ×MA×MÉ / SÚLY)
Beltéri: 608×1683×608 mm / 36 kg
Kültéri: 1016×756×374 mm / 130 kg