Bruttó:3.372.707 Ft
Nettó:2.655.675 Ft

Hozzáadás árajánlathoz

ARISTON NIMBUS Compact 110 S T NET

Az Ariston NIMBUS Compact 110 S T Net egy nagy hatékonyságú levegő víz hőszivattyú beépített 180 literes használati melegvíz tartállyal a helytakarékosság érdekében. Ettől a mérettől a 3 fázisú modellt szereljük, a kiegyensúlyozottabb hálózat terhelése érdekében. A nevéből adódóan gondolhatnánk, hogy ez egy 11 kW-os hőszivattyú, pedig nem. Országunk éves közép hőmérséklete +7 Celsius. A gyártók erre a hőmérsékletre, és felületfűtéskor használt 35 Celsius fokos előremenő vízhőmérsékletre adják meg a teljesítményt, ami ennél a modellnél 16kW-ot jelent.

Hatékonyság

Az inverteres technológiának köszönhetően az Ariston hőszivattyúk nevetségesen keveset fogyasztanak. Az inverteres vezérlés folyamatosan követi a teljesítmény igényt, és ahhoz mérten állítja be a kompresszor frekvenciáját, hogy soha ne dolgozzon többet a készülék annál, mint amire a szükség van. Közben figyelembe veszi a kinti időjárást, A bent beállított hőmérsékletet, és a beállított karakterisztikát.

Kimagasló COP érték

A COP érték az egyik legfontosabb szám ha a hatékonyság a cél. Megmutatja nekünk, hogy 1kW elektromos áramból hány kW fűtő energiát állít elő a hőszivattyúnk. A nem hőszivattyús technológiával működő elektromos rendszerek COP értéke kivétel nélkül 1. Lehet az akármilyen okos fűtő fólia, elektromos kazán, elektromos padlófűtés, infra panel vagy takarékosnak mondott fűtőpanel. A fizikát egyik sem tudja meghazudtolni. Ugyanannyi energiát kapunk, mint amennyit befektetünk, és ez a villanyszámlán is jelentkezik sajnos.

Wifi

A készülék kapcsolódik a wifin keresztül az internetre. Ez nem annyiban merül ki, amit a felhasználó ebből tapasztal, hogy elér pár alap funkciót, és a hőmérsékletet tudja változtatni. Ennél sokkal többet nyújt az Ariston. Telepítéskor minden készüléket hozzáadunk egy saját profilhoz, amit a későbbiekben bármikor elérünk. Hozzáférünk mi, akik a telepítést végzik, és hozzáfér az Ariston.

Miért jó a távoli elérés?

Bármilyen probléma adódna a készülékkel, egy hibabejelentést követően azonnal diagnosztizálni tudjuk a rendszert, és ha a hiba a távolból helyreállítható, kiszállás és várakozás, és persze költség nélkül azonnal megoldjuk. Ha alkatrészre van szükség, a diagnosztika alapján akár már azonnal az alkatrésszel együtt érkezünk a helyszínre, amit a legtöbb esetben magyarországi raktárkészletről el lehet érni.

Kompakt kivitel

A beépített használati melegvíz tárolós megoldás egyre elterjedtebb az égbe szökött négyzetméter árak világában. Egy fali kivitel jóval nagyobb helyet igényel a különálló tartály miatt. A tartályt be is kell valahol kötni, ahhoz hozzá kell férni, hogy szerelhető legyen, így egy kisebb családnak mindenképpen okosabb megoldás egy kompakt kivitel. A 180 literes tartály 3-4 fős családig elegendő tud lenni. 4fő fölött meg kell barátkozni egy fali változattal, és azt kombinálni egy különálló tartállyal, amivel 300 liter melegvíz érhető el.

Tartozékok

A készülék ára tartalmazza az osztott hőszivattyú kül és beltéri egységét, a beltéri egységben található beépített 180 literes hmv tárolót, a szobatermosztátként alkalmazható magyarnyelvű kezelő felületet, és a külső hőmérséklet érzékelőt is

Költségek

A legegyszerűbben úgy tudhatja meg a beruházás költségét, ha kitölti árajánlat készítő űrlapunkat (katt ide) és várakozás nélkül azonnal megküldjük ajánlatunkat egy komplett rendszerre, hogy ne legyenek nem várt költségek.

MŰSZAKI INFORMÁCIÓK

FelhasználásFűtés és Hűtés
Fűtési teljesítmény11 kW
Névleges fűtési teljesítmény (+7 °C külső, +35 °C fűtővíz)10,6 kW
Max. fűtési teljesítmény (+7 °C külső, +35 °C fűtővíz)16,74 kW
Max. hűtési teljesítmény (+35 °C külső, +18 °C hűtővíz)16,6 kW
COP (Névleges +7 °C külső, +35 °C fűtővíz)5,15
EER (+35 °C külső, +18 °C hűtővíz)4,56
Energiaosztály fűtésA+++
Energiaosztály hűtésA++
Működési tartomány fűtés-20 °C to +35 °C
Működési tartomány hűtés+10 °C to +46 °C
Max. fűtési víz hőmérséklet hőszivattyús üzemben60 °C
HMV tartályBeépített
HMV tartály térfogata180 liter
HMV tartály típusaIndirekt tároló
Kiegészítő fűtőbetét3*2 kW
Max. HMV hőmérséklet53 oC
Betáp beltéri380V (3 fázis)
Betáp kültéri380V (3 fázis)
Hangnyomás szint kültéri egység (fűtés)62 dB(A)
Vész üzemmódNem
Vezérlő típusaSzínes TFT kijelző
Internetes elérésa wifi modul a csomag tartozéka
Beépített vízszűrőNem
Csőcsatlakozások (beltéri egység)Felül
Beépített puffer tartály
Tálca fűtés kültéri egységbenNem
Időjárás függő szabályzásIgen
Szobatermosztát kapcsolhatóIgen, saját
Külső szivattyú vezérléseIgen
Kevert kör vezérléseNem
HMV cirkulációs szivattyú vezérléseNem
Súly beltéri132 kg
Súly kültéri110 kg